Aftredend voorzitter Hans van Leeuwen tot erelid benoemd

Leimuiden – Maandag 9 april was de ALV van Ttv Play Fair uit Leimuiden. Tijdens deze vergadering gaf Hans van Leeuwen de voorzittershamer door aan Fred van der Meer. Als dank en als blijk van waardering van zijn inzet de afgelopen jaren, werd Hans van Leeuwen tijdens de vergadering benoemd tot erelid van de tafeltennisvereniging.

Wegens zijn grote inzet en verdiensten:
• In 1984 kwam hij als 21-jarige in het bestuur met de functie Jeugdcommissaris. Hij volgde daarmee Fred Brand op die van werkkring veranderde en op zaterdagmiddag niet vaak meer aanwezig kon zijn.
Deze functie heeft hij gedurende ruim 20 jaar uitgeoefend. met zijn 21 jaar was hij het jongste bestuurslid dat Play Fair ooit heeft gekend.
• In het verlengde hiervan was hij ook de (mede-)organisator en kartrekker van het eerste jeugdkamp dat in de jaren 90 werd georganiseerd.
• In de jaren dat hij actief was als Jeugdcommissaris/wedstrijdsecretaris jeugd behaalde hij in 1998 in een opleiding van 10 lange zondagen samen met Bjorn van der Voort het Jeugdtrainersdiploma en nam hij de jeugdtrainingen over van Mars de Rijk. Ruim 15 jaar trainde hij samen met Bjorn wekelijk de beginnende en gevorderde jeugd.
• In 2003 werd hij de 4e voorzitter van de vereniging in bijna 60 jaar. Hij is 15 jaar voorzitter van Play Fair geweest en vertegenwoordigde in die periode de vereniging richting diverse externe instanties, zette het Gebruikersoverleg van het Spant op, sprak de Gemeenteraad toe toen deze het onzalige plan had bedacht om Het Spant te sluiten, reikte de prijzen uit tijdens de Clubdag
• In de tijd dat Play Fair een landelijk spelend damesteam had trad hij op als begeleider en chauffeur van dit team. In het competitieseizoen reed hij vele kilometers om de dames tijdig in de (soms wat verder weg gelegen en haast onvindbare) speelzaal te krijgen. Ter plekke zorgde hij ervoor dat de dames van de nodige drankjes en hapjes werden voorzien.
• Uitvoerder van allerlei andere werkzaamheden en klussen achter de schermen. Denk daarbij aan zijn functie als lid van de Materiaalcommissie, de organisatie van het 6landencadettentoernooi, de nodige activiteiten ten behoeve van de kerstactie en later de stroopwafelactie, het beheer van de ledenadministratie, de bijzonder geslaagde interland Nederland-Italië, de nodige werkzaamheden ten behoeve van de jaarlijkse Rommelfair, werkte mee aan het opvangen van buitenlandse bezoekers op Schiphol toen de Tafeltennisbond de EK’s en WK’s in Nederland organiseerde

 

Artikel bron: KenBnieuws