Afnemende wind en zonnige perioden

Regio – Het wordt deze week een een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De wind neemt na vandaag af, maar er volgt nog een korte koude-dip.

wolken3

Vandaag, maandag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. De meeste bewolking vinden we in de kustprovincies, daar is ook kans op een bui. Het wordt 10 graden langs de oostgrens tot 12 in Zeeland. De noordwestenwind is overwegend matig van kracht. Vanavond zijn er vooral in de zuidelijke helft van het land enkele opklaringen. In het noorden komt meer bewolking voor en is kans op wat (mot)regen. Het koelt af naar 8-10 graden in de kustgebieden en 3-7 graden landinwaarts. Lokaal komt de temperatuur in de loop van de avond en aan het begin van de nacht in het midden en zuiden van het land dicht bij de 1 of 2 graden uit. Aan de grond kan het op veel plaatsen licht gaan vriezen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en loopt het kwik weer iets op.

Dinsdag schijnt in het midden en zuiden eerst de zon af en toe. In het noorden overheerst de bewolking en valt van tijd tot tijd lichte (mot)regen. In de middag neemt ook in de rest van het land de bewolking toe en ook in het midden volgt af en toe (mot)regen. In het uiterste zuiden blijft het overwegend droog en schijnt de zon nog af en toe. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee. Het wordt 10 graden langs de oostgrens tot 12 in het westen.

De dagen daarna wisselen uitgestrekte wolkenvelden en enkele zonnige momenten elkaar af. Soms trekt een zwakke storing over het land, waardoor wat regen valt. Met een matige zuidwestenwind wordt alweer zachtere lucht aangevoerd. Woensdag stijgt de temperatuur op veel plaatsen naar 14 graden en de dagen daarna is het met 12 of 13 graden iets aan de zachte kant, normaal is het 11 graden. Ook de nachten worden weer erg zacht met 6 tot 12 graden tegen 4-7 normaal. In het weekend gaat de temperatuur iets naar beneden.

Bron: weeronline