ActiVite Hussonshoek bestaat 1 jaar!

Woubrugge – Vrijdag 2 december vierden de bewoners en het personeel van het Woubrugse Hussonshoek het éénjarig bestaan van hun woning. Hussonshoek is een woonzorgcentrum van ActiVite met drie woongroepen, bedoeld voor mensen met dementie.

Ter ere van het éénjarig bestaan hebben de huiskamers van de woongroepen een naam gekregen, bedacht door bewoners en personeel. Bewoners van het eerste uur mochten het rode lint lostrekken waarmee de namen onthuld werden. “We wonen nu niet meer op de 2e etage maar op Heimanshof”, vertelt een bewoner. “Dat klinkt veel gezelliger!”

hussonshoek_1_jaar1

De eerste etage van Hussonshoek heet vanaf nu De Parelduiker. Een medewerker legt uit: “Diep in de zee liggen de mooiste parels. Wij zoeken daarnaar in de zorg, maar met de parels bedoelen we ook onze bewoners. Zij hebben onze zorg nodig en krijgen die ook. Leuk detail is ook dat er op deze etage ook een mevrouw woont die altijd een parelketting draagt.’ De bewoners op de begane grond wonen nu in de Saffier. ‘Dat is een krachtige, oeroude blauwe edelsteen. Ruw, onverwoestbaar en schitterend zoals onze bewoners kunnen zijn.”

De verjaardag van Hussonshoek werd opgeluisterd door accordeonist Henk de Smit. Die maakte er een feestje van. Er werd gezongen, gelachen en gedanst en verschillende aanwezigen zeiden: ‘Dat moeten we vaker doen!’

Auteur: ActiVite
Foto bron: ActiVite