Achtervolging motorfiets.

Regio – Woensdagochtend rond 00:30 uur stonden agenten van team Kaag en Braassem het verkeer te observeren vanaf de rotonde bij de Zegerbaan / Oostkanaalweg te Ter Aar.

Toen er een motorfiets , een Yamaha R1, voorbij reed besloten zij deze te controleren. Echter nog voordat het stopteken was gegeven ging de motorfiets er volle snelheid vandoor de Zegerbaan op. Ondanks snelheden van boven de 180 kilometer per uur liep de motorfiets nog uit op de politieauto. Agenten konden nog net zien dat de motorfiets rechtsaf de N446 op sloeg in de richting van Ter Aar. Kennelijk was de motorrijder niet bekend in de omgeving want op de donkere bochtige weg naar Ter Aar reed hij beduidend langzamer waardoor de agenten konden inlopen. Op de Aardamseweg konden agenten de motorrijder een stopteken geven wat nog eens werd benadrukt door het aanzetten van het zwaailicht en de sirene.

Desondanks besloot de motorrijder door te rijden en zijn weg met hoge snelheid te vervolgen via de Aardammerbrug en de Oostkanaalweg.

Uiteindelijk volgde er een achtervolging via Alphen aan den Rijn, binnendoor via Zwammerdam waarna de agenten de motorfiets op het Rijneveld in Boskoop uit het oog zijn verloren.

Er zal onderzoek worden gedaan naar de identiteit van de motorrijder.

Artikel bron: Politie