Aanvraag groenfonds Stichting Groen Licht weer mogelijk

Kaag en Braassem – Ook dit jaar kan er weer van mei t/m september een aanvraag voor kleinschalige groene initiatieven bij het groenfonds van Stichting Groen Licht worden gedaan.

IMG_2549 (Custom)

Sinds de oprichting van het groenfonds door Groen Licht in 2015 zijn er tientallen nestkasten ten behoeve van verschillende vogelsoorten geplaatst, honderden bloembollen aangeplant, tientallen meters berm met bloemrijke mengsels ingezaaid en insectenhotels geplaatst. Met als doel, de biodiversiteit in de gemeente in de ruimste zin van het woord te verhogen. Een flink aantal van de nestkasten werd direct al in het broedseizoen in gebruik genomen. Een teken dat er toch behoefte aan geschikte broedgelegenheid is. Deze wil Groen Licht dan ook graag de vogels bieden.

 

Daarom kan er ook in 2017 weer een beroep op het groenfonds gedaan worden. Een aanvraag hiervoor kan ingediend worden van maandag 15 mei t/m vrijdag 15 september. Daarna worden de geselecteerde aanvragen beoordeeld op haalbaarheid. Lees de voorwaarden om in aanmerking te komen en de manier waarop een aanvraag gedaan kan worden op: www.stichtinggroenlicht.nl /groenfonds.

Artikel bron: St. Groen Licht