Aanhoudend lekker weer

Regio – Vandaag nog een tandje beter als gisteren. Het wordt 25 à 26 graden en opnieuw schijnt de zon uitbundig. Wel is later op de dag kans op onweer. Komende dagen blijft het lekker: 23-26 graden, maar ook met wat kans op onweer.

Vanochtend (maandag) is er een wegtrekkende bewolking en aan het begin van de middag is het in het hele land prachtig zonnig met slechts enkele sluierwolken. In vrijwel het hele land komt de maximumtemperatuur op 25 à 26 graden uit. Ook in de kustprovincies. Er staat een matige tot vrij krachtige oostenwind, maar op een beschutte plek kan het aangenaam zijn. Aan het eind van de middag neemt in het zuiden de kans op een enkele regen- of onweersbui toe.
Er wordt alleen in de zuidelijke helft van Nederland wat onweer verwacht.

Dinsdag start de dag overwegend droog met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. In de middag ontstaan in het hele land enkele stevige onweersbuien. Het is broeierig warm met maxima van 23-26 graden. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot matig.

Woensdag belooft opnieuw een prachtige dag te worden. Er is veel zonneschijn en de buienkans is kleiner dan dinsdag. Met maximumtemperaturen van 23-26 graden blijft het erg warm. Normaal is het eind mei 17-20 graden. Er staat een overwegend matige noordoostenwind. Daardoor is het op de wadden een paar graden koeler.

De dagen daarna houdt het vrij zonnige en zomerachtige weer aan. De middagtemperatuur komt uit tussen 23 en 26 graden en de buienkans is klein. Het bijzonder warme en stabiele weer lijkt tot eind mei aan te houden.
Bron: weeronline