Aanhoudend aangenaam voorjaarsweer

Regio – Het blijft aangenaam voorjaarsweer. Misschien wat te warm voor de tijd van het jaar, maar “who cares?”

weekend-met-lenteweer-psv-speelt-belangrijk-duel-bij-az

Vanochtend wordt het op grote schaal een warme dag met 20-22 graden. In de Brabantse Kempen en Noord-Limburg kan het 23 graden worden. Alleen in het Waddengebied en op de stranden blijft de temperatuur met 16-20 graden iets achter. Vooral in het oosten is het vrij zonnig en de dag begint al zeer zacht. Ideale condities om voor het eerst dit jaar een rokje of een korte broek te dragen!

In de middag neemt in het zuidwesten de bewolking toe en in Zeeland en Zuid-Holland is in de tweede helft van de middag kans op enkele zomerse (onweers)buien. De zuidenwind draait ‘s middags aan zee naar het westen. Het zal daar dan fors gaan afkoelen.

Tegen de avond neemt ook in de rest van het land de bewolking en kans op een regen- of onweersbui toe. Het koelt in de nacht af naar 8 tot 10 graden.

Zaterdag is er vooral in het binnenland vrij veel bewolking, in het noordwesten is de zon het vaakst te zien. Verspreid over het land komen enkele buien voor. Door een zwakke westenwind die vanaf het koude zeewater waait is het beduidend minder warm met 12-15 graden langs de stranden en 15-18 dieper het binnenland in. Toch is dit zeker niet koud voor de tijd, normaal is het begin april 10-13 graden.

Zondag ziet er prima uit. De zon schijnt van tijd tot tijd en op een lokale bui in de ochtend na blijft het droog. Aan de temperatuur verandert weinig en de (noord)westenwind is zwak tot matig.

Na het weekend is de kans op regen klein en zien we de zon regelmatig. De temperatuur ligt met 12-15 graden aan zee en lokaal 18 in het zuiden ruim boven normaal. Prima lenteweer dus! In de tweede helft van de week gaat de temperatuur naar beneden richting normale waarden voor begin april.