Voetbalkooi officieel in gebruik genomen

Hoogmade – Na veel overleg tussen de Dorpsraad en de gemeente en met sponsoring van de RABO en de plaatselijke Caritas is vanmorgen officieel de voetbalkooi in gebruik genomen door wethouder sport, Henk Hoek. Daarmee is het dorp een prachtige sportvoorziening voor de jeugd rijker.

Wethouder sport Henk Hoek opent de kooi

Met het doorknippen van het lint voor de toegang tot de voetbalkooi stelde wethouder Henk Hoek de fraaie nieuwe sportvoorziening voor de jeugd in gebruik. Daarvoor memoreerde de voorzitter van de Dorpsraad Lauris Beets de historie oever het realiseren. Dat begon met het voorstel van Jan en Linda in het bestuur van de Dorpsraad. Zij vonden dat er iets moest komen voor de (hang)jeugd, bijvoorbeeld een pannakooi. Dat plan werd uitgewerkt en toen de gemeenteraad 25.000 euro beschikbaar stelde voor dorpsinitiatieven kon het plan gerealiseerd worden. De pannakooi werd voetbal- en basketbalkooi en er ontbrak nog 10.000 euro. Met sponsoring van de RABO en de plaatselijke Caritas werd dat probleem opgelost. Ook heeft de jeugd nog 150 euro bijeen gebracht. Nu ligt er een prachtig all weather veld met alles erop en eraan inclusief een ballenvanger wanneer de bal soms in de sloot beland. Iedereen blij en gelukkig en het moet worden opgemerkt dat de buren geen strobreed in de weg hebben gelegd. Beets eindigt met: ‘nu is de kooi van de gemeente inclusief het onderhoud.’

De jeugd nam direct gebruik van de kooi

Dat onderhoud zal wel meevallen omdat de kooi heel duurzaam is uitgevoerd. Wethouder Hoek memoreerde vooral de goede lange gesprekken die nodig waren voor de realisatie. De bijdrage van jeugdwerker Robin van de Driemaster in de begeleiding was waardevol.  En eindigde met: ‘Ik ben trots en dankbaar dat dit tot stand gekomen is en wens jullie veel spelplezier’.  Na het officiële gedeelte nam de jeugd direct de kooi in gebruik.

Auteur: Job