WVC vrouwen 1 verloren in 10 minuten van Overbos

Oude Wetering – De eerste nacompetitie wedstrijd uit tegen de nummer 4 van de 2e  klasse, Overbos uit Hoofddorp. Een goede graadmeter voor ons “nieuwe” team samenstelling. Voor degene die WVC vrouwen 1 wekelijks volgde zou het niet zo raar zijn als u niet heel veel speelsters weet te herkennen van de afgelopen weken. Het strijdplan was duidelijk, eerst maar eens tegenhouden en dan kijken of er meer te halen was.

Helaas was dat er niet echt, de thuisclub dicteerde de wedstrijd en mocht de bal erg veel hebben, voor de 1e  helft was daarmee bijna alles gezegd. We verdedigde goed, en Overbos had moeite om tot kansen te komen. Er was 1 aardige mogelijkheid voor de thuisclub, maar dan staat onze spits Kelly van der Tang nog steeds tussen de palen met handschoenen aan, en die voorkwam erger. Zelf kwamen we ook zeer zelden in de 16 meter van de tegenstander, de beste kans kwam uit een cornerbal, een kopbal van Nienke Bakker die rakelings overging.
Zo was er voor de toeschouwers op kansen gebied weinig te genieten en dus een logische 0-0 ruststand.

In de 2e helft hadden we door de iets gewijzigde speelstijl van Overbos iets meer moeite met het verdedigen, maar ook in de beginfase konden we de meeste aanvallen vroegtijdig afstoppen. De aangekomen donderwolken met de bijbehorende slagregens hadden een voorspellende werking voor ons. Een makkelijk gegeven vrije trap net buiten de 16 meter was het sein voor een horror 10 minuten. De vrije trap belandde in de goal en zo was het 1-0. Nog geen minuut later lag nummer 2 al binnen en er volgde er nog 2 in hoog tempo en zo keken we opeens tegen een 4-0 achterstand aan ! Game set en match om het zo maar te zeggen.

Hierna herstelde we ons verdedigend wel weer maar misschien ook wel omdat Overbos de gedachte had van kat in het bakkie. Zo was het vervolg van de wedstrijd weer als de overige 80 minuten. Als de scheidsrechter er na 90 minuten een einde aan maakt kunnen we niets anders concluderen dan dat we wel terecht hebben verloren, de uitslag was misschien wel iets te hoog, maar zelf hebben we aanvallend helemaal niets kunnen brengen, dus veel om er tegen in te brengen hebben we niet.

Volgende week op herhaling en kijken of we dan van deze wedstrijd hebben geleerd en meer spel inbreng kunnen hebben.

Artikel bron: WVC