WVC vrouwen 1 neemt na 3 jaar afscheid van landelijke competitie

Oude Wetering – Vandaag de return van de 1e  ronde nacompetitie, nu thuis tegen Overbos moest er een Barcelona – PSG scenario uit de bus rollen na de 4-0 uit nederlaag van vorige week. Ditmaal wederom wat nieuwe gezichten binnen de lijnen in vergelijking met vorige week en zo krijgen meerdere speelsters uit de selectie van 2017-2018 nu al de kans om aan het niveau te gaan wennen.

Als het arbitrale trio, die we dit seizoen reeds meerdere keren zijn tegen gekomen, het sein geeft om de bal te laten rollen gaan we er eens goed voor zitten. In vergelijking met vorige week hebben we nu veel meer spel aandeel in aanvallend opzicht en lukt het ons, zeker over rechts, een aantal keer goed door te komen maar helaas komt de voorzet niet aan en is deze telkens een prooi voor de keepster. Voor de rest lijkt deze 1e helft veel op die van vorige week, er zijn aan beide zijde weinig kansen te zien. Overbos is wel geteld 1x dichtbij een kans via een afstandsschot die voor ons aan de goede kant van de paal verdwijnt. Bij ons zijn een dribbel van Bente Wesselman die even het hele veld oversteekt en een afstandsschot van Isabelle van Hofwegen verder de enige wapenfeiten en zo gaan we met een 0-0 stand de rust in.

In het begin van de 2e helft gooien we er nog wat meer energie tegen aan en proberen zo een doelpunt te forceren. Andrea Hogenboom en Kelly van der Tang worden wat vaker in stelling gebracht door Esmee Schrama, Renee van Veen en Isabelle van Hofwegen maar ondanks dat er wat kansjes komen lukt die echte afwerking net niet. Integendeel we lopen zelfs tegen een zeperd aan, een balletje die net achter ons verdediging valt, valt precies goed voor de aanvaller van Overbos en die laat onze stand in keepster (de 6e keepster van dit seizoen)  Lizzy Schoo kansloos met een mooi schot.

Toch blijven we op zoek gaan naar een goal, en Andrea Hogenboom is er een aantal keer vandoor maar die keepster passeren lukt maar telkens niet. Dian Huigsloot en Nina Hoogenboom veroveren veel ballen op het middenveld en houden de druk er zo goed op. Nienke Bakker, Bente Wesselman, Marinka van Scheppingen (later Marin van Heijningen) winnen elk duel overtuigend en geven verder niets weg en als er een bal achter onze verdediging valt is keepster Lizzy Schoo er attent snel bij. Bij een paar corner ballen ontstaan wat scrimmages voor het doel van Overbos maar ook nu valt hij telkens net niet goed.

Langzaam aan vloeien de krachten wat weg en kunnen we de druk er niet meer ophouden, we doen dit wel slim door wat metertjes terug te pakken maar toch weinig ruimte weg te geven en als de tijd dan bijna de 90 minuten nadert krijgen we gelukkig toch nog waar we vandaag minimaal recht op hebben, een goal, op links een mooie combinatie tussen Anne van der Meer en Renee van Veen, de voorzet van Renee vind Kelly van der Tang, en die (in tegenstelling tot de laatste wedstrijden waarin ze de ballen moest tegenhouden) schiet de bal binnen en zo 1-1.

Als de scheidsrechter dan af fluit weten we dat ons avontuur in de 1e klasse er op zit en we aan het werk moeten om met deze groep een goede 2e klasser te gaan worden. Maar zoals deze groep de afgelopen 2 weken bezig is geweest hebben we er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.

We bedanken iedereen voor de belangstelling en zien met het afscheid van Madieke Zaad, Margot van Veelen, Sandy van de Water, Selma Kemper, Tenika de Jeu en Wilan Gies Broesterhuizen meer dan een halve eeuw voetbalervaring weg lopen. Maar volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen voor andere om deze ervaring op te gaan doen.