Wat wordt de sportiefste wijk van Oud Ade en Rijpwetering

The ROAC GAMES – seizoensafsluiting, sportdag van weleer

Toen Dick Heemskerk sr nog een klein ventje was en op de basisschool zat, werd er in Oud Ade jaarlijks een sportdag georganiseerd die zijn weerga niet kende. Een sportdag voor alle inwoners van Oud Ade. Plaatselijke helden die om het hardst streden voor de titel Sportman, Sportvrouw en Sportiefste wijk van Oud Ade, en natuurlijk voor eeuwige roem. Dit is althans hoe Dick zich deze sportdag herinnert.

Graag zou Dick deze mooie herinnering nieuw leven inblazen, en een grote groep mensen met hem. Dus is er een werkgroep opgericht die de The ROAC Games organiseert. De sportdag van weleer, in een nieuw jasje. Dit grootse sportevenement, dat plaatsvindt op zaterdag 20 mei 2017 op het Hertogspark, is bedoeld voor alle inwoners van Oud Ade en Rijpwetering (dus niet alleen voor leden van Sportvereniging ROAC) en gaat uit van hetzelfde concept als ruim 40 jaar geleden.

De dorpen Oud Ade en Rijpwetering zijn inmiddels in vijf wijken verdeeld. Elke wijk staat onder aanvoering van twee of drie wijkhoofden.

Tijdens de sportdag worden een aantal teamsporten en individuele sporten aangeboden. Voor beide onderdelen zijn punten te verdienen voor de eigen wijk. Door deel te nemen aan de individuele sporten kunnen sporters ook punten verdienen voor de titel Sportman of Sportvrouw, een individuele titel. Doe je mee aan een teamsport, dan verdien je daarmee als team punten voor je wijk. Individueel levert dit geen punten op.

Aan het eind van The ROAC Games worden drie prijzen uitgereikt:

  • Sportman van Oud Ade en Rijpwetering
  • Sportvrouw van Oud Ade en Rijpwetering
  • Sportiefste wijk van Oud Ade en Rijpwetering

De teamsporten zijn: voetbal, volleybal en touwtrekken

De individuele sporten zijn: hoogspringen, verspringen, tractorband verplaatsen, 100 meter sprint en een rondje Hertogspark.

Dorpelingen die willen meedoen aan één of meerdere van de teamsporten, kunnen zich melden bij hun wijkhoofden. Mensen die aan één of meerdere individuele sporten willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op http://www.svroac.nl/agenda/seizoensafsluiting/ of zij kunnen een mail sturen naar roacgames@gmail.com.

Na afloop van alle sportieve activiteiten worden de winnaars gehuldigd. Tijdens deze huldiging worden ook alle kampioensteam van ROAC van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

Artikel bron: The ROAC games