Vogelexcursie, op zoek naar de koekkoek

Woubrugge – Tijdens de Nationale Vogelweek organiseert Stg. Groen Licht op zondagmiddag 7 mei een vogelexcursie. Dit jaar is er speciale aandacht voor een heel bijzondere zomergast: de Koekoek. Bijna iedereen kent zijn roep, maar bijna niemand heeft ‘m ooit gezien. Misschien lukt dit wel op zondag 7 mei tijdens een fietsexcursie langs de Wijde Aa. De tocht staat onder leiding van Groen Licht voorzitter Marcel Hoogendoorn.

We starten om 14.30 uur bij overzet het Paddegat in Roelofarendsveen en fietsen daarna langs de Wijde Aa tot Hoogmade. Onderweg stoppen we regelmatig om naar de koekoek en andere vogels te kijken. Heb je een verrekijker, neem die dan mee.

Om ongeveer 15.00 uur komen we aan bij boerderij Buitenverwachting in Hoogmade. Dit is een kleinschalige biologische boerderij die een scala aan activiteiten biedt. Daar genieten wij van een opkikkertje en laten ons verrassen tijdens een korte rondleiding. Er zijn producten te koop zoals diverse soorten vlees, melk, eieren, vergeten groenten uit de zelfpluk-moestuin of wol van eigen schapen.

Deelnamekosten zijn  7 Euro per persoon inclusief overzet per pont, drankjes en rondleiding. Voorinschrijving is noodzakelijk. Aanmelden kan vòòr 3 mei via stichtinggroenlicht@hotmail.com of op 071-3315314.

Datum: 07-05-17
Tijd: 14.30