Schoolgaan, anders dan anders

Hoogmade – Het naar schoolgaan is na de zomervakantie anders dan voorheen voor de kinderen van basisschool ter Does. In de vakantieperiode is vanwege de bouw van de brede school flink gesloopt. Het gebouw van de onderbouw, groepen 1 en 2, is gesloopt en zijn ook de lokalen van de groepen 3 en 8 tegen de vlakte gegaan samen met de lerarenkamer. Op die manier is er ruimte gemaakt om in de herfstvakantie de palen te slaan voor de nieuwbouw van de school en daarna te bouwen om na de zomervakantie van 2018 de nieuwe school in gebruik te nemen. Een geweldige uitdaging voor de plaatselijke hoofdaannemer Lucas Verbij die er van overtuigd is de klus op tijd te kunnen klaren.

P1060555 (Small)

nu nog zandvlakte, volgend jaar de Brede school

Voor de onderwijzers en leerlingen heeft de tijdelijke situatie wel wat consequenties. Omdat er nu veel minder lokalen zijn moesten er klassen worden samengevoegd, is de voormalige bibliotheek omgebouwd tot lerarenkamer en is de aula geschikt gemaakt voor een klas van de onderbouw. Omdat die ruimte te klein was voor 2 groepen is er één groep verhuisd naar het Drieluik en de BSO naar de Barg en De Stal. De eigenaar van die gebouwen, het CCH (Cultureel Centrum Hoogmade) is blij met de extra inkomsten van de verhuur waardoor zij hun reserves weer kunnen aanvullen na alle onderhoud aan hun eigendommen.

P1060557 (Small)

De nieuwe ingang van ter Does

Om de veiligheid van de kinderen te garanderen is de ingang van de school verplaats naar de Van Alcmaerlaan en is de omgeving van de nieuwbouw afgezet met hoge hekken. Directeur Kees Hagenaars is nog wel in gesprek met de gemeente voor een aantal aanpassingen. Het nieuwe schoolplein is veel te klein voor de 140 kinderen en wordt dus aangepast en ook moet binnenkort de  verlichting in en rondom de school verbetert worden. Dan kunnen de kinderen weer goed onderwijs ontvangen maar zullen ze toch regelmatig overlast hebben van bouwgeluid, daar moeten ze mee leven want dat is inherent aan de nieuwbouw en met het vooruitzicht dat ze volgend schooljaar naar een prachtig duurzaam schoolgebouw kunnen.

Auteur: Job Grovenstein