Pinpas gestolen na babbeltruc

Roelofarendsveen – Bij de Kruidvat NL aan het Noordplein werd op vrijdag 9 juni, rond 11.35 uur, de pinpas van een 35-jarige inwoonster van Roelofarendsveen gestolen. Toen de vrouw bij de kassa stond en haar boodschappen had afgerekend, werd met een smoes over een gevallen bankbiljet, haar pinpas ontfutseld door een voor haar onbekende man en vrouw. Dit merkte de vrouw echter niet direct op en zij verliet vervolgens de winkel.

Toen zij vervolgens bij een naastgelegen geldautomaat haar pinpas weer wilde gebruiken, bemerkte zij dat deze niet meer in haar portemonnee zat. Vervolgens sloeg zij alarm bij haar bank, maar bleek er al een aanzienlijk bedrag van haar rekening te zijn verdwenen.

De man en vrouw werden door het slachtoffer als volgt omschreven:

Signalement van de man: lichtgetinte huiskleur, kort donker haar, stoppeltjes, De man droeg een petje, waarvan de kleur onbekend is en een grijs/beige jas. De leeftijd van de man werd geschat op ongeveer 50 jaar.

Signalement van de vrouw: lichtgetinte huidskleur, bruin/donker haar haar in een staart. Zij sprak gebrekkig Nederlands. Haar leeftijd lag in ieder geval lager dan die van de man.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de verdachten vermoedelijk gebruik hebben gemaakt van een voertuig. Mocht u getuige zijn geweest van de diefstal, of de verdachten en/of hun voertuig hebben gezien, neemt u dan contact op met ons politieteam door het sturen van een priv├ębericht of via 0900-8844..

Artikel bron: Politie