Pasen, Pinksteren en Hemelvaart op één middag

Oude Wetering – Zondagmiddag 27 mei 2018 laat Kamerkoor Con Passione Pasen, Hemelvaart en Pinksteren op één middag vallen in het concert Hodie Completi Sunt. Onder leiding van Dirk Kaandorp en met medewerking van een ensemble en Jeroen Koopman op basso continuo.

Als in de Goede Week voor Pasen de verrijzenis van Jezus wordt gevierd, breekt een periode van 50 dagen aan waarin Hemelvaart valt en die afsluit met Pinksteren, de dag waarop de Heilige Geest is neergedaald.
Een periode vol emoties: treurnis, blijdschap en verwarring wisselen elkaar af. Al eeuwenlang heeft dit componisten geïnspireerd tot het schrijven van prachtige muziek.
A-capella-werken worden afgewisseld met werken begeleid door basso continuo en strijkers. Dirk Kaandorp diepte uit archief in Guatemala een manuscript op van een korte Pinkstercantate van Delgado. Het werk is geschreven in 1724 en Dirk Kaandorp heeft het zodanig bewerkt dat er een bruikbaar muziekstuk ontstond. Kamerkoor Con Passione zal het stuk, waarschijnlijk voor het eerst weer sinds enkele eeuwen, uitvoeren.

Zondag 27 mei in De Spreng Oude Wetering, Kerkstraat 50 in Oude Wetering.
Aanvang: 15:00 uur, toegang vanaf 14:30 uur. Kaarten kopen of reserveren kan via www.kamerkoorconpassione.nl of conpassione@ziggo.nl of telefonisch via 071-5012157.
Voorverkoop €13,-. Aan de zaal €15,-. Kinderen tot 18 jaar €7,50.

foto van Kaagenbraassem Nieuws.
Datum: 27-05-18
Tijd: 15:00