Heel weekend met taekwondo toernooien

Roelofarendsveen – Zaterdag 10 juni werd in Utrecht (sportcomplex de Paperclip) het Open District West Stijltoernooi taekwondo gehouden. Bijna 180 deelnemers werden door steeds 3 juryleden van Taekwondobond Nederland beoordeeld. In verschillende poules (ingedeeld op man/vrouw, bandhoogte en leeftijd) lieten de deelnemers hun stijlvormen/schijngevechten zien. In de leeftijdscategorie 51-60 jaar pakte Leon Ruijs op zijn allereerste stijlwedstrijd goud. Bij de paren is het niet alleen de bedoeling dat de stijlvorm voldoet aan alle technieken en de juiste presentatie-eisen, maar ook synchroon gelopen wordt. Menno Vonk en Katie Mink pakten zilver en Sofia Vonk en Uriah Moerkerke het goud. De andere deelnemers van Taekwondoschool Marcel van der Poel hebben het ook super goed gedaan. Voor sommigen was het een eerste, spannende wedstrijd en er werd soms zelfs nét naast een prijs gegrepen.

Utrecht

Zondag 11 juni kwamen taekwondoka’s op het onderdeel sparring in actie op het Luxembourg Open 2017 toernooi (dit is een G1 kwalificatietoernooi). Nilla Broström (poule: cadetten 11-13 jaar) en Finn Vogelenzang (junioren 14-17 jaar en voor het eerst op een kwalificatietoernooi) hebben 2 mooie partijen gewonnen en kwamen tot de halve finale. Daar strandden ze beiden helaas, maar pakten mooi het brons.

Amy Mink vocht ook heel sterk en kwam tot de finale. Die verloor zij helaas en ging naar huis met zilver (cadetten 11-13 jaar). Op de Luxembourg Open 2017 deden een kleine 600 deelnemers mee uit vele verschillende landen

Artikel bron: Taekwondoschool Marcel van der Poel/KenBnieuws