Fiets mee op de Polderdag

Regio –  Het vliegt voorbij,  Polderdag: vier prachtige fietsroutes om uit te kiezen, en allerlei leuke plekken om te bezoeken op Hemelvaartsdag. Stap op deze twintigste Polderdag op de fiets en geniet! Ga het erf van de veehouder op, fiets langs weidse akkers, beklim een molen, bezoek een museum dat je nog niet kende. Maak kennis met een imker en zijn (of haar) bijenvolk en hoor en zie weidevogels. Vaar over met een pontje en proef het landschap. Kinderen kunnen ravotten in een hooiberg, een koe melken, een ponyritje maken of springen op een springkussen. De Polderdag van 25 mei is hét moment om op ontdekkingstocht te gaan in het fraaie landelijke gebied in de stedenring Leiden-Zoetermeer-Alphen aan den Rijn.

Polderdag 2015, route Hazerswoude

Op de Polderdag kun je kiezen uit vier fietstochten van ongeveer 25 km. De routes gaan door dorpen en polders, landgoederen, bos en duin rond de steden Zoetermeer-Alphen aan den Rijn-Leiden. Onderweg stap je af bij boerderijen, molens en andere pleisterplaatsen waar verschillende activiteiten worden georganiseerd.

De opening van de Polderdag vindt om 9.30 uur plaats bij Zorgtuin de Tas, Huigsloterdijk 65, Weteringbrug, waar u vanaf 9.00 uur van harte welkom bent.

Onder het genot van een kopje koffie en vers gebakken taart of koek, kunt u een kijkje nemen in deze gezellige tuin op het erf van het biologisch boerenbedrijf van familie Kroon.
De officiële opening begint om 9.30 uur. Aansluitend aan de officiële opening kunt u om 10.00 uur de fietsroute Kaag & Braassem starten. De routekaarten zijn ter plekke verkrijgbaar.

Kijk voor actuele informatie en de startpunten op www.polderdag.nl

Artikel bron: Polderdag