F.C. Berghuizen vrouwen 1 te sterk voor WVC vrouwen 1

Oude Wetering – Vandaag de laatste competitie wedstrijd van 2016-2017.  We hadden wat problemen in de aantallen, maar ja welke aanvulling ga je vinden als je zegt dat je om 14:00 uur in Oldenzaal moet spelen ? Na veel speurwerk gelukkig wel 1 speelsters gevonden om ons team compleet te maken. Ze werd gelijk met alle egards behandeld, want ze is thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Nel van Triet van de MO17-2 je bent een kanjer.

Na uiteindelijk de gehele A1 te hebben afgereden en je radio niet meer dan Duitse zenders kan ontvangen ben je er. Onze tactiek tegen de nummer 2 van onze competitie die op gaat voor promotie naar de hoofdklasse via de nacompetitie was simpel, een goede verdedigende organisatie, hard werken en kijken of er via de omschakeling wat kansjes te krijgen en wie weet wat er meer te voorschijn komt

Het moet gezegd worden, uiteraard had de thuisclub veel meer de bal en speelde we veel op eigen helft, maar onze organisatie stond goed. Berghuizen kwam er gewoonweg lange tijd niet doorheen. De beste kans voor Berghuizen kwam eigenlijk van ons vandaan, Marinka van Scheppingen bracht Bente Wesselman in de problemen en die moest aan de noodrem trekken, wat ze gelukkig niet bewust deed, maar ze werd wel met geel bestraft. Aan de andere haalde Sandy van de Water een keer de achterlijn maar haar voorzet kwam net niet goed aan. Een solo van Sara Galeano waarbij ze meerdere tegenstanders voorbij ging, maar net bij de laatste viel de balcontrole wat weg. Renee van Veen die haar tegenstandster een aantal keer te snel af was bij diepe ballen een goede voorzet in huis had. Zo lijken we met een brilstand de rust te halen. Helaas verrast in de extra tijd een speelster op onze achterlijn alles en iedereen, door waar we rekenen op een voorzet, schiet ze zelf op doel en verdwijnt deze in de goal 1-0.

In het begin van de 2e helft hebben we het even lastig en kunnen we niet voorkomen dat Berghuizen al vrij snel de 2-0 weet te scoren en er lijkt meer op komst. Maar na nog 2 kansjes en een mooie safe van Kelly van der Tang kruipen we weer wat uit onze schulp. Bij 1 van onze eerste aanvallen komt de bal bij Wilan Gies Broesterhuisen binnen de 16 meter en die weet zo waar te scoren !  Aan wie zij dit opdraagt snapt iedereen wel, en we zijn weer terug in de wedstrijd 2-1. Vanaf dat moment is Berghuizen het ook een beetje kwijt en waar ze eerst veelvuldig via het middenveld combinerend tot ons doel wilde komen, spelen ze veel sneller de lange bal. Onze verdediging met Marinka van Scheppingen, Bente Wesselman, Nienke Bakker en Dian Huigsloot weet zich hier goed op in te stellen en kan de meeste ballen simpel onderscheppen.

Het veld wordt naarmate de tijd vordert steeds langer, en waar  Nina Hoogenboom, Sandy van de Water, Sara Galeano, Wilan Gies Broesterhuisen, Nel van Triet en Renee van Veen de lucht vandaan halen om het maar te blijven lopen, geen idee ? Maar ze doen het. Ondertussen heeft Berghuizen een paar grote kansen gehad om de wedstrijd te beslissen maar aangezien ze dat niet doen houden we moed. We krijgen tegen het einde van de wedstrijd zelfs nog 2x grote kansen, 1x een voorzet op Sandy van de Water, waar de keepster net iets eerder bij is …en even later een 3 tegen 1 voor ons vanaf de middenlijn naar het doel van Berghuizen, maar je ziet dat we met krachten hebben gesmeten en dat het niet meer wil lukken waardoor de kans helaas verloren gaat. We proberen nog te forceren maar de pijp is leeg en als de scheidsrechter affluit kunnen we in ieder geval met opgeheven hoofd van het veld, want we hebben een prima wedstrijd afgeleverd, We gaan ons opmaken voor de nacompetitie.

Nel bedankt voor het mee doen, en alle chauffeurs bedankt voor het rijden !

Artikel bron: WVC